Hoe het begon:

Nagel Hydraulics is in 2004 opgericht als Nagel Grondverzetmachines door Jan Nagel. Aanvankelijk als reparatie en onderhoudsbedrijf van grondvezetmachines en gevestigd in Ilpendam. Door de enorme economische groei in de eerste jaren van ons bestaan, en de hieruit voortkomende vraag naar specialistisch materieel voor onder andere de aanleg van kunstmatige eilanden in de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook voor grote industriele sloopprojecten in binnen en buitenland, zijn wij ons al vrij snel gaan specialiseren in het aanpassen van standaard grondverzetmachines naar klant specifiek maatwerk. In hoofdzaak op hydraulisch vlak.

Onze klantenkring groeide gestaag. Opdrachten kwamen van Importeurs/dealers van grondverzetmachines, fabrikanten van gieken en uitrustingstukken, maar ook van aannemers en verhuurbedrijven. Al snel breide ons werkgebied uit naar andere sectoren zoals de scheepvaart en de industrie. Ondanks dat de economische crisis ook onze markt erg veranderde konden we toch doorgroeien door kennis, maar vooral flexibiliteit en service op een hoog niveau te houden.

In 2012 kochten wij ons pand aan de Ohmstraat te Purmerend. We moesten verder: ”a higher level”, zoals men dat zegt. Hier hadden we mogelijkheden tot groei en tevens de mogelijkheid tot balieverkoop. De activiteiten werden uitgebreid met verkoop van koppelingen en slangen voor o.a. hydrauliek, pneumatiek, reiniging, voedingsmiddelen, etc. etc. Dit was een mooie aanvulling op onze andere activiteiten. Ten eerste onze grote voorraad en daardoor een enorme flexibiliteit, maar ook de deur naar andere markten. Voor deze uitbreiding hebben we 3 enthousiaste specialisten kunnen aantrekken die dagelijks voor u klaarstaan om uw vragen te beantwoorden.

Sinds augustus 2018 zijn wij trotse eigenaar van ons pand aan de Ampèrestraat te Purmerend. Hier hebben wij nog betere mogelijkheden om onze klanten goed te bedienen. 

Heden:

Vandaag de dag heeft ons bedrijf 2 hoofdactiviteiten:

Handel: leverancier van alles wat met leidingwerk, slangen, koppelingen, hydrauliek, pneumatiek etc. etc… te maken heeft.

Projecten: fabricage en montage van hoogwaardig leidingwerk d.m.v. de meest moderne technieken.

Wij zijn trots op onze klanten, en gaan hier ook voor tot het uiterste. Ons motto: ontzorgen. Vandaar:

Hydraulic Connection Care